1 l bulvių košės,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai miltų,
šaukštelis sviesto,
1 svogūnas,
šaukštelis kmynų,
stiklinė grietinės arba kastinio su pipirais,
druskos.
GAMINIMAS:
Į karštą bulvių košę dėkite sviestą, smulkiai kapotą svogūną, nuplautus kmynus, miltus ir viską išmaišykite. Kai košė praauš, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Ją iškočiokite, išspauskite stikline skridinėlius, pavilgykite išplaktame kiaušinyje, 20-30 min.
Iškeptus blynus paduokite į stalą karštus su grietine, pipiriniu kastiniu arba rūgusiu pienu. Kai kurios šeimininkės blynus prieš kepimą apvolioja ne miltais, o sutarkuotais duonos džiuvėsėliais.