3 kg jaunų patisonų,
0,5 kg morkų,
1 kg paprikų,
0,5 kg mažų svogūnėlių,
0,5 kg šparaginių pupelių,
1,5 kg pomidorų.
M a r i n a t u i:
3 l vandens,
1,5 stiklinės 9 procentų acto,
4 šaukštai druskos,
3 šaukštai cukraus,
12 kvapiųjų pipirų,
2 šaukštai garstyčių sėklų,
6 lauro lapeliai,
4 česnako skiltelės,
nedidelis gabalėlis krieno šaknies,
šakelė peletrūno.
GAMINIMAS:
Jaunus 3-4 cm skersmens patisonus marinuokite nepjaustytus. Nuskustas morkas supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais. Paprikas perpjaukite išilgai, išimkite sėklas ir supjaustykite 2x2 cm kvadratėliais. Svogūnėlius nulupkite.
Šparagines pupeles supjaustykite maždaug 3 cm gabaliukais. Paruoštas daržoves plikykite sūdytame verdančiame vandenyje apie 5 min. Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Į iškaitintus stiklainius sluoksniuodami sudėkite paruoštas daržoves.
Iš vandens, kuriame buvo plikomos daržovės, paruoškite marinatą. Karštu marinatu užpilkite daržoves ir kaitinkite 90 laipsnių temperatūros vandenyje. 3 l talpos stiklainius -25 min., 1 l-15 min. Sandariai uždarykite, stiklainius apverskite ir atvėsinkite.