2 jauni patisonai,
100 g maltos mėsos,
1 šaukštelis mėsos prieskonių,
2 vidutinio dydžio morkos,
3 svogūnai,
krapų,
2 kietai virti kiaušiniai,
100 g fermentinio sūrio,
2 šaukštai pomidorų padažo,
3 šaukštai grietinės,
2 šaukštai sviesto.
GAMINIMAS:
Patisonus nuplaukite, nupjaukite jų viršų ir išgremžkite vidų. Išgremžtą minkštimą supjaustykite gabaliukais. Mėsą paskaninkite prieskoniais, morkas stambiai sutarkuokite, o kiaušinius, svogūnus ir krapus supjaustykite kuo smulkiau. Sūrį sutarkuokite.
Į patisonų vidų sluoksniais dėkite mėsos, morkų, svogūnų ir kiaušinių. Ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir krapų. Įdarytus patisonus sudėkite į troškintuvą, užpilkite vandeniu, įdėkite sviesto, grietinės, pomidorų padažo, įberkite druskos. Uždenkite ir troškinkite ant nedidelės ugnies apie 20-25 min.