Žemaitiški blynai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žemaitiški blynai


INGREDIENTAI:

0,5 l išvirtų sugrūstų bulvių,
2 kiaušiniai,
šaukštas krakmolo,
200 g virtops maltos mėsos arba 200 g varškės,
šaukštas kmynų,
100 g sviesto (jei blynai daromi su varške),
100 g lašinukų (jeigu su mėsa),
pusė stiklinės grietinės,
1 svogūnas,
pipirų,
druskos,
100 g riebalų kepimui.


GAMINIMAS:

Į sugrūstą bulvių košę įmuškite vieną kiaušinį, įberkite krakmolo, druskos ir išminkykite. Į sumaltą mėsą berkite kmynų, pipirų, druskos, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Jei vietoj mėsos imama varškė, tai į ją reikia įmušti kiaušinį, berti kmynų arba mėtų (galima mairūno arba pelėtrūno), druskos ir gerai išmaišyti.

Iš paruoštų bulvių padarykite apvalius blynelius, į vidų dėkite mėsos ar varškės įdaro ir, sulenkusw pusiau, užspauskite kraštelius. Blynus apvoliokite miltais ir kepkite riebaluose. Prie blynų su mėsa duodami spirginti lašinukai su svogūnu bei grietine, o prie blynų su varške-ištirpintas sviestas arba kastinys.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668