0,5 l išvirtų sugrūstų bulvių,
2 kiaušiniai,
šaukštas krakmolo,
200 g virtops maltos mėsos arba 200 g varškės,
šaukštas kmynų,
100 g sviesto (jei blynai daromi su varške),
100 g lašinukų (jeigu su mėsa),
pusė stiklinės grietinės,
1 svogūnas,
pipirų,
druskos,
100 g riebalų kepimui.
GAMINIMAS:
Į sugrūstą bulvių košę įmuškite vieną kiaušinį, įberkite krakmolo, druskos ir išminkykite. Į sumaltą mėsą berkite kmynų, pipirų, druskos, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Jei vietoj mėsos imama varškė, tai į ją reikia įmušti kiaušinį, berti kmynų arba mėtų (galima mairūno arba pelėtrūno), druskos ir gerai išmaišyti.
Iš paruoštų bulvių padarykite apvalius blynelius, į vidų dėkite mėsos ar varškės įdaro ir, sulenkusw pusiau, užspauskite kraštelius. Blynus apvoliokite miltais ir kepkite riebaluose. Prie blynų su mėsa duodami spirginti lašinukai su svogūnu bei grietine, o prie blynų su varške-ištirpintas sviestas arba kastinys.