100 g juodos duonos,
šaukštas miltų,
50 g riebalų,
1 kiaušinis,
šaukštas miltinio cukraus,
šaukštas vandens.
GAMINIMAS:
Duoną supjaustykite norimo dydžio apvaliomis, keturkampėmis ir kitokių formų labai plonomis riekutėmis. Kiaušinį išplakite, įberkite šaukštą miltų, įpilkite šaukštą miltų, įpilkite šaukštą vandens ir gerai išplakite tešlą.
Duonos riekutes pamerkite į tešlą dviem valandoms. Į keptuvę dėkite riebalų, įkaitinkite ir sudėkite tešloje išmirkytas duonos riekutes. Apkepinkite abi puses. Iškepusius blynus apibarstykite miltiniu cukrumi ir paduokite į stalą karštus. Labai tinka prie gilių kavos. Duoniniai blynai yra rūgštoko, savito skonio.