Duoniniai blyneliai (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Duoniniai blyneliai (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

100 g juodos duonos,
šaukštas miltų,
50 g riebalų,
1 kiaušinis,
šaukštas miltinio cukraus,
šaukštas vandens.


GAMINIMAS:

Duoną supjaustykite norimo dydžio apvaliomis, keturkampėmis ir kitokių formų labai plonomis riekutėmis. Kiaušinį išplakite, įberkite šaukštą miltų, įpilkite šaukštą miltų, įpilkite šaukštą vandens ir gerai išplakite tešlą.

Duonos riekutes pamerkite į tešlą dviem valandoms. Į keptuvę dėkite riebalų, įkaitinkite ir sudėkite tešloje išmirkytas duonos riekutes. Apkepinkite abi puses. Iškepusius blynus apibarstykite miltiniu cukrumi ir paduokite į stalą karštus. Labai tinka prie gilių kavos. Duoniniai blynai yra rūgštoko, savito skonio.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668