Morkų blyneliai (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Morkų blyneliai (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

2-3 morkos,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai bulvių košės,
1-2 šaukštai miltų,
pipirų,
100-200 g riebalų,
druskos,
pusė stiklinės grietinės.


GAMINIMAS:

MOrkas išvirkite ir smulkiai sutarkuokite. Į jas įmuškite 2 trynius, dėkite bulvių košės, miltų, pipirų, druskos ir viską išmaišykite. Gerai išplaktus kiaušinių baltymus sudėkite į morkų tešlą, dar kartą atsargiai išmaišykite ir kepkite įkaitintuose riebaluose nedidelius blynelius.

Blynelius į stalą paduokite karštus su grietine. Juos galima valgyti, užgeriant pienu, su rūgusiu bei aguonų pienu, ant jų užtepant kastinio, prie įvairių kavų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668