"Svetauni" blynai (Žemaitija) receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



"Svetauni" blynai (Žemaitija)


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

pusė kepaliuko juodos duonos,
300 g varškės,
4 kiaušiniai,
miltų,
200 g taukų arba aliejaus,
mėtų,
cukraus,
druskos,
šaukštas grietinės,
vandens.

GAMINIMAS:

Duonos kepalą perpjaukite išilgai, nupjaukite plutą, iš vidaus išgramdykite minkštimo. Į susidariusią ertmę pridėkite varškės įdaro. Paruoštą duoną supjaustykite piršto storio riekelėmis. abi puses pavilgykite tešloje, paruoštoje iš 2 kiaušinių, miltų, vandens, šaukšto grietinės, ir kepkite karštuose riebaluose iš abiejų pusių iki gražios rusvos spalvos.

Į d a r ą paruoškite taip: į varškę įmuškite porą kiaušinių, pridėkite smulkiai supjaustytų džiovintų ar žalių mėtų, truputį druskos ir viską gerai išmaišykite. Iškepus blynus sudėkite į dubenį, pabarstykite cukrumi ir paduokite prie kavos, arbatos.

Be to, šiuos blynus žemaičiai dar valgo, kaip antrąjį patiekalą. Tada jų nebarsto cukrumi, o paduoda su kastiniu ar užpila ištirpintu sviestu. Vlynus galima paduoti ir prie alaus, tik tada vietoj cukraus pabarstykite kmynais.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668