Kepta veršiena su kiaušinių padažu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepta veršiena su kiaušinių padažu


INGREDIENTAI:

1 kg veršienos,
1 stiklinė pieno (veršienai mirkyti),
prieskonių,
druskos,
1 stiklinė sultinio ar karšto vandens,
truputis riebalų kepimui.

Kiaušinių padažui:
1 stiklinė pieno,
2 šaukštai miltų,
40 g sviesto,
2 tryniai (ar kiaušiniai),
druskos.


GAMINIMAS:

Veršiena 2-3 val. pamirkoma piene, nusausinama, įtrinama druska, sumaišyta su prieskoniais, ir kepama orkaitėje įdėjus truputį riebalų, palaistant sultimis. Prieš baigiant kepti kelis kartus užpilama paruoštu kiaušinių padažu ir apkepinama, kol parusvės.

Padažui miltai pakepinami svieste, kol parusvės, atskiedžiami pienu, maišant mediniu šaukštu, užvirinama, atšaldoma, tada sudedami išplakti su druska tryniai (ar kiaušiniai) ir gerai išmaišoma.
Iškepusi veršiena patiekiama supjaustyta griežinėliais, puošta citrinos skiltelėmis ir žalumynais. Atskirai duodama bruknių košė, turimos tuo metu žalių daržovių salotos.

Pastabos:
Patiekalas tinka vaišių stalui (pietums).

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668