Žemaitiški virtiniai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žemaitiški virtiniai


INGREDIENTAI:

4 stiklinės miltų,
vandens,
druskos.

Į d a r u i:
200 g varškės,
100 g rūkytų lašinukų,
1 kiaušinis,
mėtų,
stiklinė grietinės.


GAMINIMAS:

Iš miltų, vandens bei druskos užminkyti tešlą. Rankomis padarykite plonus apskritus paplotėlius, į vidų dėkite paruošto varškės įdaro, perlenkite pusiau, kraštus stipriai užspauskite ir užraitykite. Dėkite į verdantį vandenį ir virkite 10-15 min.

Virtinius išgriebkite, gerai nuvarvinkite, užpilkite grietine ir duokite į stalą. Vietoj grietinės žemaičiai dar vartoja kastinį.

Į d a r o gaminumas: lašinukus supjaustykite smulkiais kubeliais, sudėkite į varškę, įmuškite kiaušinį, įberkite smulkiai sutrintų mėtų, jei reikia, druskos ir viską gerai išminkykite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668