4 stiklinės miltų,
vandens,
druskos.
Į d a r u i:
200 g varškės,
100 g rūkytų lašinukų,
1 kiaušinis,
mėtų,
stiklinė grietinės.
GAMINIMAS:
Iš miltų, vandens bei druskos užminkyti tešlą. Rankomis padarykite plonus apskritus paplotėlius, į vidų dėkite paruošto varškės įdaro, perlenkite pusiau, kraštus stipriai užspauskite ir užraitykite. Dėkite į verdantį vandenį ir virkite 10-15 min.
Virtinius išgriebkite, gerai nuvarvinkite, užpilkite grietine ir duokite į stalą. Vietoj grietinės žemaičiai dar vartoja kastinį.
Į d a r o gaminumas: lašinukus supjaustykite smulkiais kubeliais, sudėkite į varškę, įmuškite kiaušinį, įberkite smulkiai sutrintų mėtų, jei reikia, druskos ir viską gerai išminkykite.