Žuvies ir bulvių apkepas (Žemaitija) receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žuvies ir bulvių apkepas (Žemaitija)


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

1 kg žuvies,
1 kg bulvių,
300 g sviesto,
2 kiaušinių baltymai,
stiklinė grietinės,
1 svogūnas,
pipirų,
druskos,
lauro lapelių,
1 virta morka,
2 virti kiaušinių tryniai.

GAMINIMAS:

Išskroskite žuvį, išimkite kaulus, supjaustykite smulkiais gabaliukais (žuvies be kaulų turi būti 1 kg), pasūdykite, pabarstykite maltais pipirais, smulkiai supjaustytais svogūnais, lauro lapeliais.

Nuskustas bulves supjaustykite griežinėliais. Į apvalios apkepo formos dugną dėkite 200 g sviesto gabalėlių, ant viršaus eilę bulvių, eilę žuvies.Taip sluoksniuokite iki dviejų trečdalių formos tūrio.

Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Kiaušinių baltymus išplakite, užpilkite paruoštą apkepą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje. Iškepusį apkepą dėkite į lėkštę, papuoškite virta morka bei virtais kiaušinių tryniais.

Stiklinę grietinės ir 100 g sviesto pakaitinkite, įberkite druskos ir paduokite padažinėje arba užpilkite ant apkepo, paduodant į stalą. Patiekalas valgomas šiltas.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668