Silkių ir bulvių apkepas (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Silkių ir bulvių apkepas (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

2 silkės,
10 bulvių,
100 g sviesto,
stiklinė grietinės,
pipirų,
1 svogūnas,
druskos.


GAMINIMAS:

Silkes gerai išmirkykite, išskroskite, išimkite kaulus ir supjaustykite gabaliukais. Nuskustas bulves supjaustykite plonomis skiltelėmis. Skardą ištepkite sviestu, dėkite eilę bulvių, eilę silkių, vėl bulvių, silkių. Taip sluoksniuokite, kol sudedamos visos silkės bei bulvės.

Viršų pašlakstykite ištirpintu sviestu, užpilkite grietine, pabarstykite pipirais, smulkiai supjaustytu svogūnu, druska. Kepkite nekarštoje orkaitėje apie pusę valandos.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668