500 g juodos duonos,
2 obuoliai,
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai sviesto,
pusė šaukštelio cinamono,
pusė stiklinės grietinėlės ar pieno,
apelsino ar citrinos žievelės,
1 kiaušinis,
2 šaukštai miltinio cukraus.
GAMINIMAS:
Duoną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pamirkykite piene. Obuolius nulupkite, supjaustykite bet kokios formos gabalėliais , suberkite į puodą, įdėkite sviesto, cinamono, cukraus ir pavirinkite.
Į sviestu išteptą ir duonos džiuvėsėliais pabarstytą skardą dėkite sluoksnį duonos (nupylus pieną), sluoksnį obuolių troškinio, vėl duonos sluoksnį. Viršų pabarstykite cinamonu, užpilkite išplaktu kiaušiniu, užtarkuokite žievelės ir kepkite apie 30-45 min. Paskui apkepą išimkite iš skardos, pabarstykite miltiniu cukrumi ir paduokite į stalą karštą su aguonų arba saldžiu pienu.