Kepta marinuota veršiena receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepta marinuota veršiena


INGREDIENTAI:

1kg veršienos,
50 g lašinukų,
20 g riebalų,
prieskonių,
prieskoninių daržovių,
druskos,
truputis acto ar l/2 citrinos sulčių,
cukraus.


GAMINIMAS:

Prieskoninės daržovės (morka, svogūnas, petražolė, salieras, poras) susmulkinamos ir jomis įtrinamas veršienos gabalas. Išverdamas marinatas iš prieskonių (pipirų, lauro lapelių), acto, cukraus ir vandens ir atvėsęs užpilamas ant mėsos. Marinuojama 4—6 val. Išimta iš marinato mėsa nusausinama, pasūdoma, prismaigstoma pailgais gabalėliais supjaustytų lašinukų (raumenų kryptimi), dedama į keptuvą su įkaitintais riebalais ir kepama orkaitėje ar krosnyje palaistant atsiradusiomis sultimis. Jei sultys išgaruoja, papildoma karštu vandeniu, kad kepsnys neprisviltų. Iškepa per 1-1,5 val.
Patiekiant mėsa pjaustoma skersai raumenų griežinėliais, sudedama į pusdubenį, apipilama perkoštu padažu, kuriame kepė, ir apdedama keptomis bulvėmis. Atskirai duodama žalių ar raugintų daržovių salotos, marinuoti vaisiai ar bulvių košė.

Pastabos:
Keptą veršieną galima patiekti ir šaltą. Tuomet perkoštas padažas supilamas į plokščią lėkštę ir ataušinamas, nuo paviršiaus nuimami riebalai, o sustingę drebučiai supjaustomi rėželiais ir jais puošiamas supjaustytas kepsnys.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668