Kruopienė (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kruopienė (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

100 g rūkytų lašinukų,
0,5 l miežinių kruopų,
150 g džiovintų slyvų,
stiklinė pupų arba pupelių,
druskos.


GAMINIMAS:

Rūkytus lašinukus (geriau su mėsos sluoksneliais) išvirkite vandenyje ir supjaustykite mažais kubeliais. Į vandenį, kur virė lašinukai, suberkite gerai išmirkytas kruopas ir išvirkite maišant, kad neprisviltų. Baigiant virti, įberkite druskos.

Išmirkytas pupeles arba pupas išvirkite atskirai. Slyvas gerai išmirkykite karštame vandenyje ir nusausinkite. Košę dėkite į dubenį, viršų apibarstykite lašinukais, aplinkui viena eile apdėkite slyvomis, antra eile-pupomis arba pupelėmis. Žemaičiai kruopienę valgo su duona.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668