Krienų padažas (Žemaitija) receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Krienų padažas (Žemaitija)


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

Stiklinė tarkuotų krienų,
100 g sviesto,
3-5 šaukštai grietinės,
cukraus,
druskos,
šaukštelis miltų,
stiklinė pieno,
2 tryniai,
skiltelė česnako,
citrinos rūgšties arba acto.

GAMINIMAS:

Sviestą ištirpinkite, į jį suberkite miltus, truputį pakepinkite, po to pilkite pieną, berkite cukraus, druskos, sudėkite krienus, įtarkuokite česnako skiltelę ir truputį patroškinkite ant silpnos ugnies.

Tada pilkite grietinę ir užvirinkite. Kiaušinių trynius su trupučiu druskos bei acto arba citrinos rūgšties gerai išsukite, sudėkite į užvirintą krienų padažą ir neužvirinus išmaišykite. Krienų padažą paduokite prie virtų su lupenomis bulvių. Be to, žemaičiai mėgsta krienų padažą valgyti su bulvėmis ir juoda duona.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668