Pupos ir žirniai prie alaus (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pupos ir žirniai prie alaus (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

`1 l žirnių arba pupų,
1 l pieno,
druskos,
pusė stiklinės kmynų.


GAMINIMAS:

Žirnius ar pupas gerai išmirkykite ir virkite ant silpnos ugnies gerokai pasūdytame vandenyje arba piene (pieno ar vandens pilti tiek, kad žirniai ar pupos būtų apsemti).
Išvirus pieną nupilkite, žirnius ar pupas užbarstykite kmynais ir gerai supurtykite, kad jie pasidarytų miltingi.

Suberkite į molinį dubenį ir paduokite prie alaus. Kai kas dar mėgsta pridėti ir kvapiųjų pipirų. Tada pupos ar žirniai būna aštresnio skonio. Prie alaus galima paduoti ir pupų bei žirnių mišinį.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668