2 silkės,
2 virtos morkos,
2 obuoliai,
2 virtos bulvės,
2 svogūnai,
burokėlis,
stiklinė majonezo arba marinato,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Silkes išskroskite, išimkite kaulus ir supjaustykite keturkampiais gabaliukais. Taip pat supjaustykite virtas morkas, bulves, burokėlį bei žalius obuolius, o svogūnus-griežinėliais. Svarbu, kad produktai būtų supjaustyti vienodo dydžio gabaliukais.
Po to bulvės, silkės, svogūno, obuolio, morkos, burokėlio gabaliukus sluoksniuokite iki norimo aukščio. Paruoštus silkių bokštelius persmeikite šiaudu arba specialiu smeigtuku, užpilkite majonezu arba marinatu, apibarstykite maltais pipirais. Kai kurios šeimininkės burokėlių nededa, kad nenudažytų kitų daržovių.