8 vidutinio dydžio svogūnai,
2 rūgštūs obuoliai,
1 morka,
pipirų,
druskos,
cukraus,
acto,
česnako skiltelė.
GAMINIMAS:
Svogūnus nulupkite, vidų atsargiai išskobkite, padarant kiek galima didesnę duobutę. Išskobtus iš vidaus svogūnus smulkiai sukapokite, obuolius sutarkuokite smulkia tarka, morką-stambia tarka. Viską sumaišykite, įberkite druskos, cukraus, maltų pipirų.
Paruoštu įdaru prikimškite svogūnus ir užpilkite parūgštintu virintu vandeniu. Palaikykite apie 1 val. Po to smulkiai sutarkuokite česnaką ir apibarstykite svogūnus. Šį patiekalą paduokite prie avienos, jautienos ir kiaulienos patiekalų. Be to, svogūnams įdaryti galima vartoti mėlynųjų svogūnų. Tada gaunamas gražus spalvų derinys.