5 kg obuolių,
1 kg cukraus,
po 300 g džiovintų slyvų ir lazdynų riešutų,
200 g razinų,
5 šaukštai cinamono,
0,5 arb. šaukštelio vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Nuvalytus obuolius smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su cukrumi. Palikite 12 val. Tada susidariusias sultis nupilkite, užvirkite ir vėl užpilkite ant obuolių. Palaikykite 6 val., vėl nupilkite susidariusias sultis ir virkite jas, kol liks pusė jų tūrio. Tada suberkite obuolius ir virkite 1-1,5 val. nuolat maišydami.
Į karštą obuolių masę suberkite riešutus, slyvas, razinas ir prieskonius. Pavirkite dar 3-5 min. ir sukrėskite į celofanu išklotus sūrmaišius. Sūrius paslėkite ir 10 dienų džiovinkite gerai vėdinamoje patalpoje, kartkartėmis apverskite. Vėliau laikykite pakabintus tamsioje vėsioje vietoje.