1 kg vidutinio dydžio pomidorų,
aliejaus,
po žiupsnelį druskos,
cukraus,
pipirų,
po 1 šaukštą smulkiai kapotų žalių arba džiovintų bazilikų ir mėtų,
1 rozmarino šakelė,
3 skiltelės česnako.
GAMINIMAS:
Pomidorus perpjaukite per pusę ir sudėkite ant orkaitės grotelių perpjauta dalimi į viršų. Po grotelėmis padėkite skardą taip, kad susidarytų tarpas tarp jos ir grotelių su pomidorais.
Pomidorų viršų apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, cukrumi, pipirais, bazilikais ir mėtomis. Pomidorus džiovinkite 12-14 val. 40-50 laipsnių temperatūros orkaitėje pravėrę dureles. Jie turi pasidaryti sausi, bet ne kieti.
Išdžiūvusius pomidorus pabadykite mediniu pagaliuku, sudėkite į stiklainius, įmeskite griežinėliais pjaustytų česnakų, rozmarinų ir užpilkite aliejaus, kad visiškai apsemtų pomidorus, ir užsukite stiklainius.