M a r i n a t u i:
1 šaukštas druskos,
3 šaukštai cukraus,
česnakų,
morkų,
citrinų rūgšties,
vyšnių lapų,
krapų.
GAMINIMAS:
Į 3 l stiklainius dėkite po 2 česnako skilteles, vieną išilgai perpjautą morką, nuplautų mažų agurkėlių. Užvirinkite vandenį ir užpilkite juo į stiklainius sudėtus agurkus. Palaikykite 20 min. Tą patį vandenį iš stiklainių supilkite į puodą, įdėkite vyšnių lapų, krapų, druskos, cukraus ir pavirkite 3 min.
Ant nuplikytų agurkėlių į kiekvieną stiklainį įberkite 1 arb. šaukštelį citrinų rūgšties ir užpilkite verdančiu marinatu (be lapų). Stiklainius sandariai uždarykite ir apverskite. Apverstus stiklainius šiltai užklokite ir palaikykite 4-5 valandas.