1kg veršienos kumpio,
40 g sviesto,
1 morka,
1 petražolė,
saliero,
česnako,
prieskonių (pipirų, lauro lapelių, kalendrų),
druskos,
prieskoninių daržovių.
GAMINIMAS:
Mėsa storesnėse vietose įpjaunama, pamušama, įtrinama su druska sumaišytais prieskoniais, sutrintu česnaku. Paskui ji susukama, įvyniojama į sudrėkintą celofaną ar marlę ir virvele surišama. Išimtas kaulas sukapojamas ir su prieskoniais bei prieskoninėmis daržovėmis 20 min pavirinamas. Tada į šį sultinį sudedamas vyniotinis ir verdamas ant silpnos ugnies 1-1,5 val.
Išviręs vyniotinis supjaustomas griežinėliais, sudedamas į pašildytą pusdubenį, pašlakstomas sviestu ir pakraščiais apdedamas troškintomis ar virtomis daržovėmis: žiediniais kopūstais, morkomis, žirneliais. Atskirai duodama bruknių košė, marinuoti vaisiai.
Pastabos:
Šį vyniotinį galima patiekti ir šaltą. Tada išimtas iš sultinio jis paslegiamas.