pusė stiklinės pupų,
2 morkos,
pusė stiklinės žirnių,
2 bulvės,
2 kiaušiniai,
pusė stiklinės pupelių.
S u l t i n i u i:
4 kiaulės kojelės,
pipirų,
lauro lapelių,
česnako,
svogūno,
druskos.
GAMINIMAS:
Pupas, pupeles, žirnius (gali būti pusė žaliųjų, pusė geltonųjų), bulves, morkas, kiaušinius išvirkite atskirai. Pupas, pupeles, žirnius prieš tai reikia gerai išmirkyti. Išvirtas bulves supjaustykite smulkiais kubeliais, morkas-griežinėliais, kiaušinius-per pusę (išilgai ar skersai). Daržoves bei kiaušinius pasūdykite ir sumaišykite.
Iš kiaulės kojelių bei prieskonių išvirkite stiprų sultinį. Į didesnį indą pilkite 1/3 sultinio ir palaikykite, kad sustingtų. Tada ant viršaus krūvelėmis dėkite daržovių mišinio, vėl pilkite 1/3 sultinio (kad apsemtų pusę daržovių).
Kai sultinys sustings. pilkite likusį, kad nebūtų matyti daržovių. Kai drebinys visiškai sustings, išverskite į lėkštę ir, įdėjus šaukštą, paduokite į stalą.
Drebinį galima patiekti ir kitaip. Paruoštas daržoves sudėkite į pusdubenį ir aplinkui šaukštu apdėkite sustingusio sultinio drebučiais. Viršų pabarstykite svogūnų laiškais, smulkiai supjaustytais krapais.