Daržovių drebinys (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Daržovių drebinys (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

pusė stiklinės pupų,
2 morkos,
pusė stiklinės žirnių,
2 bulvės,
2 kiaušiniai,
pusė stiklinės pupelių.

S u l t i n i u i:
4 kiaulės kojelės,
pipirų,
lauro lapelių,
česnako,
svogūno,
druskos.


GAMINIMAS:

Pupas, pupeles, žirnius (gali būti pusė žaliųjų, pusė geltonųjų), bulves, morkas, kiaušinius išvirkite atskirai. Pupas, pupeles, žirnius prieš tai reikia gerai išmirkyti. Išvirtas bulves supjaustykite smulkiais kubeliais, morkas-griežinėliais, kiaušinius-per pusę (išilgai ar skersai). Daržoves bei kiaušinius pasūdykite ir sumaišykite.

Iš kiaulės kojelių bei prieskonių išvirkite stiprų sultinį. Į didesnį indą pilkite 1/3 sultinio ir palaikykite, kad sustingtų. Tada ant viršaus krūvelėmis dėkite daržovių mišinio, vėl pilkite 1/3 sultinio (kad apsemtų pusę daržovių).

Kai sultinys sustings. pilkite likusį, kad nebūtų matyti daržovių. Kai drebinys visiškai sustings, išverskite į lėkštę ir, įdėjus šaukštą, paduokite į stalą.

Drebinį galima patiekti ir kitaip. Paruoštas daržoves sudėkite į pusdubenį ir aplinkui šaukštu apdėkite sustingusio sultinio drebučiais. Viršų pabarstykite svogūnų laiškais, smulkiai supjaustytais krapais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668