Kopūstų ir pupų salotos (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kopūstų ir pupų salotos (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

0,5 l raugintų kopūstų,
0,5 l virtų pupų,
stiklinė aliejaus,
2 svogūnai,
šaukštelis kmynų,
pusė stiklinės spanguolių,
šaukštelis cukraus,
pipirų,
druskos.


GAMINIMAS:

Kopūstus nuplaukite, jeigu yra labai rūgštūs, apiberkite cukrumi ir virtomis pupomis. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite aliejuje, kol pagels. Po to karštus svogūnus užpilkite ant kopūstų ir pupų mišinio, berkite kmynų, spanguolių, pipirų, druskos.

Viską sumaišykite. Salotos, papuoštos sveikomis svogūnų galvutėmis, išvirtomis aliejuje, duodamos prie silkių, žuvų patiekalų. Kopūstai salotoms gali būti ir švieži. Tada juos reikia užpilti actu ar citrinos rūgštimi ir gerai sutrinti tarp rankų arba sukratyti tarp dviejų lėkščių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668