0,5 l raugintų kopūstų,
0,5 l virtų pupų,
stiklinė aliejaus,
2 svogūnai,
šaukštelis kmynų,
pusė stiklinės spanguolių,
šaukštelis cukraus,
pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Kopūstus nuplaukite, jeigu yra labai rūgštūs, apiberkite cukrumi ir virtomis pupomis. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite aliejuje, kol pagels. Po to karštus svogūnus užpilkite ant kopūstų ir pupų mišinio, berkite kmynų, spanguolių, pipirų, druskos.
Viską sumaišykite. Salotos, papuoštos sveikomis svogūnų galvutėmis, išvirtomis aliejuje, duodamos prie silkių, žuvų patiekalų. Kopūstai salotoms gali būti ir švieži. Tada juos reikia užpilti actu ar citrinos rūgštimi ir gerai sutrinti tarp rankų arba sukratyti tarp dviejų lėkščių.