Grucės makalynė (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Grucės makalynė (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

0,5 l grucės (stambių miežinių kruopų),
3 obuoliai,
stiklinė džiovintų obuolių, slyvų,
pusė stiklinės razinų,
pusė pakelio vanilino,
stiklinė grietinėlės,
2 šaukštai cukraus,
1 l pieno,
100 g sviesto.


GAMINIMAS:

Grucę (stambias miežines kruopas) gerai išmirkykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkus dėkite į pieną, dar pavirinkite, po to vėl gerai nusunkite ir, sudėjus į dubenį, užpilkite grietinėle.

Slyvas gerai išmirkykite karštame vandenyje, nusausinkite, išimkite kauliukus. Džiovintus obuoliu taip pat išmirkykite ir smulkiai supjaustykite. Žalius obuolius nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir greitai apkepinkite svieste, kad neištižtų.

Razinas nuplaukite, nusausinkite. Paruoštus vaisius dėkite į grucę, suberkite vaniliną, cukrų ir viską išmaišykite. Makalynė duodama prie kepto kalakuto, vištos, veršienos patiekalų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668