0,5 l grucės (stambių miežinių kruopų),
3 obuoliai,
stiklinė džiovintų obuolių, slyvų,
pusė stiklinės razinų,
pusė pakelio vanilino,
stiklinė grietinėlės,
2 šaukštai cukraus,
1 l pieno,
100 g sviesto.
GAMINIMAS:
Grucę (stambias miežines kruopas) gerai išmirkykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkus dėkite į pieną, dar pavirinkite, po to vėl gerai nusunkite ir, sudėjus į dubenį, užpilkite grietinėle.
Slyvas gerai išmirkykite karštame vandenyje, nusausinkite, išimkite kauliukus. Džiovintus obuoliu taip pat išmirkykite ir smulkiai supjaustykite. Žalius obuolius nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir greitai apkepinkite svieste, kad neištižtų.
Razinas nuplaukite, nusausinkite. Paruoštus vaisius dėkite į grucę, suberkite vaniliną, cukrų ir viską išmaišykite. Makalynė duodama prie kepto kalakuto, vištos, veršienos patiekalų.