1/2kg jautienos,
prieskonių,
2 kietai virti kiaušiniai,
1 svogūnas,
30g sviesto svogūnams pakepinti,
2—3 riekelės pyrago,
džiūvėsėlių,
petražolių lapelių,
druskos,
50 g riebalų kepti.
GAMINIMAS:
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu nuspaustu pyragu, sudedami svieste pakepinti smulkiai pjaustyti svogūnai, petražolių lapeliai, kapoti kietai virti kiaušiniai, prieskoniai ir druska. Viskas gerai išsukama, daromi pailgi kukuliai — „cepelinai", pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami orkaitėje riebaluose. Patiekiami užpilti tuo pačiu perkoštu padažu, kuriame kepė, su virtomis bulvėmis, troškintomis pupelėmis, morkomis, žaliaisiais žirneliais ar kitomis tuo metu turimomis daržovėmis.