4 kiaušiniai,
30 g sviesto,
1 šaukštas pieno arba grietinėlės,
šviežiai maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Dubenėlyje kiaušinių trynius plakame, kol sutirštėja. Supilame pieną arba grietinėlę, suberiame druską ir pipirus. Kitame dubenyje elektriniu plakikliu plakame kiaušinių baltymus, kol pasidaro purūs. Išplaktus kiaušinių baltymus supilame į trynių mišinį. Keptuvėje ištirpiname sviestą, pakaitiname, kol apsemia keptuvės dugną ir pradeda putoti. Supilame kiaušinių baltymų ir trynių mišinį ir kepame ant vidutinio karštumo ugnies, kol omleto apačia sukietėja ir truputį pagelsta. Omletą 5 min. pakepiname 180°C temperatūros orkaitėje, kad apkeptų viršus.
Pastabos: ruošdami saldų omletą, nededame druskos bei pipirų; prieš plakdami kiaušinių trynius, į juos beriame šaukštą miltinio cukraus.
Vietoj pieno ar grietinėlės į omletą galima įpilti negazuoto mineralinio vandens. Įpylus mineralinio gazuoto vandens arba alaus, omleto tešla bus puresnė.