0,5 kg bulvių,
2 l vandens,
100 g užtrino arba spirgų,
nepilnas šaukštas miltų,
pusė stiklinės grietinės,
pipirų,
lauro lapelių,
druskos.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, supjaustykite skiltelėmis, dėkite į šaltą vandenį ir virkite. Kai bulvės bus minkštos, supilkite užtrine pakepintus miltus, dėkite lauro lapelių, pipirų, druskos ir virkite retkarčiais pamaišant. Duodant į stalą, užbalinkite grietine. Sriuba būna blandi, valgoma su juoda duona.
Užtrinui gaminti imama kiaulės taukinė. Ją reikia pasūdyti, pridėti pipirų, įtrinti česnaku. Padaryti kepalo formos , susukti į taukynės plėvelę ir šaltai išrūkyti. Užtrinu paskaninamos kopūstų, barščių, bulvių sriubos, bet ypač tinka prie šutintų bulvių.