Silksriubė (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Silksriubė (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

2 silkės,
1 l vandens,
100 g sviesto,
2 šaukštai miltų,
1 svogūnas,
1 virta morka,
druskos,
pipirų pagal skonį.


GAMINIMAS:

Silkes išskroskite, nuplaukite, dėkite į verdantį vandenį ir virkite ant silpnos ugnies 3-5 min. Po to atsargiai išimkite, dėkite į dubenį ar lėkštę. (Silkes galima supjaustyti gabalais.) Į tą vandenį, kur virė silkė, dėkite gabaliukais supjaustytą morką, svogūno griežinėlius, sviestą, pipirų, supilkite išplaktus vandenyje miltus.

Maišant užvirinkite, jei reikia, įberkite druskos. Išvirtą skystimą užpilkite ant silkės. Silksriubę valgykite su karštomis bulvėmis, išvirtomis su lupenomis. Šią sriubą galima paruošti kaip antrąjį patiekalą. Tuo atveju reikia žymiai mažiau pilti skysčio ir prie jo paduoti stambiai sutarkuotų obuolių, apibarstytų kmynais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668