2 silkės,
1 l vandens,
100 g sviesto,
2 šaukštai miltų,
1 svogūnas,
1 virta morka,
druskos,
pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Silkes išskroskite, nuplaukite, dėkite į verdantį vandenį ir virkite ant silpnos ugnies 3-5 min. Po to atsargiai išimkite, dėkite į dubenį ar lėkštę. (Silkes galima supjaustyti gabalais.) Į tą vandenį, kur virė silkė, dėkite gabaliukais supjaustytą morką, svogūno griežinėlius, sviestą, pipirų, supilkite išplaktus vandenyje miltus.
Maišant užvirinkite, jei reikia, įberkite druskos. Išvirtą skystimą užpilkite ant silkės. Silksriubę valgykite su karštomis bulvėmis, išvirtomis su lupenomis. Šią sriubą galima paruošti kaip antrąjį patiekalą. Tuo atveju reikia žymiai mažiau pilti skysčio ir prie jo paduoti stambiai sutarkuotų obuolių, apibarstytų kmynais.