Žuvienė su agurkais (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žuvienė su agurkais (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

2 kg žuvies ar žuvies kaulų,
petražolių,
svogūnų,
porų,
salierų,
2-3 morkos,
šaukštas sviesto,
4-5 rauginti agurkai,
20 g grietinės,
2-3 l vandens,
šaukštas miltų,
druskos.


GAMINIMAS:

Iš žuvies ar žuvies kaulų išvirkite sultinį, pridėjus prieskoninių daržovių. Jį perkoškite, išėmus morkas. Miltus pakepinkite svieste ir supilkite į perkoštą sultinį. Virtas morkas bei agurkus supjaustykite griežinėliais ir, sudėjus į sultinį, pavirkite 10-15 min.

Nukėlus nuo ugnies, sriubą užbalinkite grietine, įberkite pagal skonį druskos. Duokite į stalą karštą su bulvėmis, išvirtomis su lupinomis. Sriuba yra maistinga, ypač tinka duoti vaikams. Žemaitijoje šią sriubą daugiausia verda iš karosų, raudžių ir kitų žuvų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668