Sėtinynė (Žemaitija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sėtinynė (Žemaitija)


INGREDIENTAI:

300-400 g sėtinių (geltonųjų griežčių),
200-300 g bulvių,
1 l pieno,
druskos pagal skonį,
1 l vandens,
arbatinis šaukštelis miltų.


GAMINIMAS:

Į puodą pilkite vandenį, sudėkite kubeliais supjaustytus sėtinius ir bulves. Virkite, kol daržovės bus minkštos. Supilkite pieną, įberkite druskos.

Vandenyje išplaktus miltus maišant supilkite į sriubą ir užvirinkite. Kai kurios šeimininkės į sriubą dar prideda stambiai tarkuotų morkų. Sėtinynė valgoma su duona. Žemaitijoje ji dažniausiai verdama vakarienei.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668