5 kg obuolių,
1,5 kg cukraus,
cinamono,
apelsino žievelių.
GAMINIMAS:
Maždaug vienodo dydžio, vienos rūšies obuolius nulupkite kuo ploniau ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustykite kiekvieną į 8 skilteles. Po to suberkite į emaliuotą indą (kuriame virs), užberkite cukrumi ir palikite 12 val.
Paskui pusę obuolių išimkite (be skysčio), o likusius virkite ant stiprios ugnies, retkarčiais pamaišant. Po 15-20 min., kai obuolių skiltelės pradeda blizgėti, dėkite išimtus obuolius, malto cinamono, apelsino džiovintos žievelės ir dar pavirkite apie 10 min.
Karštą obuolienę supilkite į sausai iškaitintus stiklainius ir tuoj pat uždarykite (kaip marmeladą). Taip greit pagaminamas skanus produktas, mėgstamas ir vaikų, ir suaugusiųjų. Obuolienei geriausiai tinka sveiki, nepernokę, nepažeisti ligų bei kenkėjų obuoliai.