Suktinukai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Suktinukai


INGREDIENTAI:

1/2kg jautienos,
200 g riebios kiaulienos arba 100 g rūkytų lašiniukų,
prieskonių,
prieskoninių daržovių,
druskos,
miltų ar džiūvėsėlių suktinukams pavolioti,
40 g riebalų kepimui,
20 g sviesto užpylimui.


GAMINIMAS:

Pirmos rūšies jautiena supjaustoma pailgais nedideliais gabalėliais, gerai išmušama, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais. Kiauliena ar lašinukai irgi supjaustomi tokio pat dydžio gabalėliais, šiek tiek pamušami, apibarstomi prieskoniais ir uždedami ant jautienos, stipriai susukami, susmeigiami gvazdikėliu (ar aprišami siūlu), pavoliojami miltuose ar džiūvėsėliuose, dedami į keptuvę su įkaitintais riebalais, kartu sudedamos ir prieskoninės daržovės ir iškepama dažnai palaistant atsiradusiomis sultimis. Iškepus siūlai nuimami (gvazdikėliai paliekami), suktinukai dedami į pašildytą pusdubenį, apšlakstomi sviestu, apibarstomi susmulkintais petražolių lapeliais. Prie jų patiekiama keptų bulvių, marinuotų agurkų, krienų ar kitokių tuo metu turimų priedų.

Pastabos:
Panašiai galima iškepti didesnį suktinį iš viso mėsos gabalo.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668