6 kg obuolių,
1 kg cukraus,
200-250 g žemės riešutų,
truputis malto cinamono.
GAMINIMAS:
Obuolius paruoškite taip: nuplaukite, odelę nulupkite specialia mašinėle ar bulvių skutikliu, paskui apipjaustykite nedideliais gabalėliais, paliekant graužtukus su sėklalizdžiais. Paruoštus obuolius inde, kuriame virs, užberkite cukrumi, sumaišykite ir palikite 12-24 val.
Kitą dieną paruoštus obuolius virkite ant stiprios ugnies, visą laiką intensyviai maišant, kai masė, perbraukus mentele, greitai nesusilieja, suberkite cinamoną bei smulkiai sukapotus riešutus, dar 1-2 min. pavirkite ir karštą masę išpilstykite į įvairios formos medines ar kartonines dėžutes, išklotas celofanu.
Tinka priešpiečiams, pavakariams su varškės sūriu ar pietums kaip trečiasis patiekalas.