6 kg obuolių,
1 kg cukraus,
50 g pupelių kavos,
150-200 g žemės riešutų.
GAMINIMAS:
Obuolius nuplaukite, odelę nulupkite specialia mašinėle ar bulvių skutikliu, paskui apipjaustykite nedideliais gabalėliais, paliekant graužtukus su sėklalizdžiais. Paruoštus obuolius inde, kuriame virs, užberkite cukrumi sumaišykite ir palikite 12-24 val.
Kitą dieną paruoštus obuolius virkite ant stiprios ugnies, visą laiką intensyviai maišant.Kai masė, perbraukus mentele, greitai nesusilieja, suberkite kuo smulkiau sumaltą pupelių kavą ir žemės riešutus.
Gerai išmaišykite ir dar pavirkite 2-3 min. Masę išpilstykite į 0,5 kg talpos medines formeles, išklotas celofanu, ir gerai suspauskite, kad neliktų oro tarpų. Formeles reikia iškloti skersai ir išilgai formelės dydžio dviem celofano juostomis, kad užtektų uždengti ir gaminio viršui.Atvėsusį obuolių sūrį reikia laikyti sausoje šaltoje vietoje.