750 g antaninių ar kitų rūgštokų obuolių,
2,5 l vandens,
300 g cukraus,
2-3 gvazdikėliai,
cinamono,
apelsino žievelės.
GAMINIMAS:
Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite vienodo dydžio skiltelėmis. Nuluptą odelę užpilkite 2 litrais vandens ir virinkite (nuoužvirimo) apie 10 minučių ant lengvos ugnies. Pro kiaurasamtį nupilkite skystį ir leiskite jam apie 15 min. nusistovėti.
Tada atsargiai nupilkite į kitą indą (ant dugno lieka nuosėdų). Užpilkite dar pusę litro vandens, suberkite cukrų, užvirinkite. Tada sudėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius, prieskonius ir leiskite užvirti. Užvirus uždenkite ir palikite apie pusvalandį ant viryklės. Virkite emaliuotame arba karščiui atspariame stikliniame inde.