0,5 kg obuolių,
350 g cukraus,
50 g riešutų,
2 vafliai
GAMINIMAS:
Nuluptus obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis ir užberkite 200 g cukraus. Palaikykite, kol atsiras skysčio. Po to kaitinkite maišant, kol masė sutirštės. G r i l i a ž u i 150 g cukraus kaitinkite keptuvėje maišant medine mentele, kol visai išsileis ir patamsės. Skystį išpilkite plonu sluoksniu į pusdubenį, truputį pavilgytą aliejumi.
Kai sustings, griliažą sulaužykite ir kartu su kapotais riešutais suberkite į išvirtą obuolių masę. Gerai išmaišykite. Po to masę užtepkite ant vaflio 1-2 cm storio sluoksniu ir uždenkite kitu vafliu. Lentele gerai paslėkite ir, masei atšalus supjaustykite nedideliais vienodais kvadratėliais.