Aukštaitiškas kepsnys receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Aukštaitiškas kepsnys


INGREDIENTAI:

800g jautienos,
truputis 9% acto,
40 g riebalų,
1/2 stiklinės sultinio kepsniui kepti,
prieskoninių daržovių,
prieskonių,
druskos.

Įdarui:
2 šaukštai tarkuotų krienų,
20g džiovintų baravykų,
2—3 svogūnai,
40 g sviesto,
džiūvėsėlių,
druskos.


GAMINIMAS:

Jautiena gerai išmušama, nuplikoma, parūgštintu verdančiu vandeniu, nusausinama, įtrinama su prieskoniais sumaišyta druska, apibarstoma prieskoninėmis daržovėmis, dedama į įkaitintus riebalus ir kepama krosnyje ar orkaitėje nuolat palaistant sultiniu. Pusiau iškepęs kepsnys išimamas ir padaromos įpjovos įstrižai raumenų. Į jas pridedama paruošto įdaro ir toliau kepama, įpylus truputį karšto sultinio ar vandens.
Įdarui į pakepintus svieste svogūnus pridedama džiūvėsėlių, prieskonių, tarkuotų krienų ar pavirintų supjaustytų rėželiais baravykų, viskas išmaišoma.
Kepsnys patiekiamas supjaustytas griežinėliais ir aplaistytas perkoštomis sultimis, kuriose kepė. Atskirai patiekiama virtų bulvių, raugintų agurkų ar kitų tuo metu turimų salotų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668