800g jautienos nugarinės,
40g riebalų kepimui,
2 šaukštai aliejaus,
prieskonių,
prieskoninių daržovių,
cukraus,
druskos,
1 stiklinė svogūnų padažo (žiūrėti "padažai").
GAMINIMAS:
Mėsa pamušama, įtrinama druska, sumaišyta su prieskoniais, cukrumi ir aliejumi, apibarstoma prieskoninėmis daržovėmis ir kiek palaikoma (2-3 val.). Kepamas nepjaustytas visas mėsos gabalas (galima kepti ir supjausčius skersai raumenų nedideliais gabalėliais). Mėsa sudedama į keptuvą su įkaitintais riebalais. Kepama su tomis pačiomis prieskoninėmis daržovėmis, kuriose buvo marinuota, 20-30 min, palaistant atsiradusiomis sultimis.
Iškepęs kepsnys patiekiamas supjaustytas ir sudėtas į pašildytą pusdubenį su riebaluose virtomis bulvėmis, troškintomis pupelėmis ar kitokiomis troškintomis daržovėmis. Atskirai duodamas svogūnų padažas padažinėje.