4 kg šernienos,
2 saujos gero kvapnaus pievų šieno,
1 sauja džiovintų jonažolių, truputis mėtų,
1 viksvelė stumbražolės,
1 l tamsaus alaus.
Marinatui:
vandens,
acto,
cukraus,
druskos pagal skonį.
GAMINIMAS:
Šernieną ne mažiau kaip dvi paras mirkykite marinate. Tada išimkite, suriškite į drobės gabalą, įdėkite į prikaistuvį ir užpilkite šaltu šulinio ar šaltinio vandeniu. Į prikaistuvį taip pat įdėkite šieno, jonažolių, mėtų, stumbražolės. Kai viskas užvirs, mėsą išimkite.
Sudėkite į troškintuvą ir užpilkite alumi. Troškinkite, kol šerniena suminkštės. Tuomet mėsą supjaustykite pailgais gabalais ir sudėkite į ,,kupetą”. Ją papuoškite žalumynais. Patiekite su prancūziško vyno padažu.