1 l naminio obuolių kompoto ar 0,5 kg rūgštokų obuolių,
0,5 l kefyro,
250 g grietinės,
200 g cukraus,
pakelis vanilinio cukraus ar kitų mėgstamų prieskonių,
stiklinė virinto vandens,
šaukštas želatinos.
GAMINIMAS:
Želatiną užpilkite stikline virinto vandens ir 40-60 min. palikite, kad išbrinktų. Tada indą su želatina įstatykite į indą su karštu vandeniu ir kaitinkite maišant, kol želatina ištirps.
Obuolius iš kompoto išimkite ir nuvarvinkite skystį. Jeigu obuoliai nekonservuoti, tai juos reikia nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti vienodomis skiltelėmis. Skilteles dėkite į verdantį citrinos rūgštimi parūgštintą vandenį ir pakaitinkite 3-5 min.
Kiaurasamčiu išgriebkite ir nuvarvinkite. Kefyrą su grietine kiek paplakite šluotele ar mikseriu, supilkite želatiną, sumaišykite ir sudėkite obuolius. Išpilstykite į virintu vandeniu sudrėkintus indelius ir palikite šaltai, kol sustings.