6 obuoliai,
250 g vandens,
vienos citrinos sultys,
100 g cukraus,
riešutų ar migdolų,
2 maži pakeliai želatinos.
GAMINIMAS:
Obuolius nulupkite ir, išėmus sėklalizdžius, trumpai pakaitinkite vandenyje su cukrumi bei citrinos sultimis. Išgriebtus kiaurasamčiu obuolius atvėsinkite, į sėklalizdžių tuštumus pridėkite riešutų, mėgstamos uogienės ar drebučių.
Obuolius sustatykite į apvalų stiklinį indą ir apipilkite pradedančiais stingti drebučiais. Kaip paruošti drebučius, parašyta ant želatinos pakelio. Obuolius patiekite su sausainėliais.
Stiklinę skaidrių obuolių sulčių ir stiklinę perkošto nuoviro, kur buvo kaitinami obuoliai, sumaišykite ir sudėkite 10 g išbrinkusios želatinos. Kai skystis pradeda stingti, juo apipilkite paruoštus obuolius.