stiklinė grietinės,
stiklinė cukraus,
2-3 šaukštai kakavos miltelių,
300-400 g miltų,
nubrauktas šaukštelis geriamos sodos,
2 l stiklainis obuolių kompoto (obuoliai pjaustyti skiltelėmis)
Kremui:
stiklinė cukraus,
litras grietinės,
citrina,
pakelis vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Kakavą užplikykite ir berkite cukrų, miltus, sumaišytus su soda, sudėkite grietinę ir užminkykite tešlą. Ją iškočiokite ir iškepkite 2-4 torto formos dydžio lakštus. Kepkite, kol tešla apdžius, bet ne visai sukietės. Atvėsusius lakštus pašlakstykite pasaldintu, su citrinos sultimis sumaišytu vandeniu.
Kremui gerai išplakite atšaldytą grietinę, į ją suberkite cukrų, įtarkuokite pusę citrinos su visa žievele. Ant torto padėklo dėkite iškeptą lakštą, apdėliokite obuolių skiltelėmis, ant jų-plaktą grietinę ir vėl tešlos lakštą ir t. t., tik viršuje turi likti plakta grietinė.
Puoškite tortą gražiomis obuolių skiltelėmis ar kitokiais vaisiais. Galima torto viršų ir šonus apibarstyti tos pačios tešlos trupiniais - sutrinti vieną iškeptą tešlos lakštą ir taip pasidaryti trupinių.
Galima tešlos lakštų tortui nekepti, o nusipirkti rudų sausainių (1 kg). Juos sudrėkinti kaip keptus lakštus, gražiai sudėlioti ant torto padėklo vieną pusiau ant kito, dėti obuolių skilteles, grietinės kremą ir t. t.