1-1,5 kg obuolių,
0,5 kg sviesto,
indelis kondensuoto pieno,
taurelė konjako ar romo,
apvalus biskvitas (pirktas parduotuvėje).
GAMINIMAS:
Biskvitą perpjaukite horizontaliai. Vieną pusę dėkite ant padėklo, aptepkite kremu ir apdėkite obuolių skiltelėmis. Uždėkite kitą biskvito pusę, vėl aptepkite kremu ir gražiai apdėliokite vienodo dydžio obuolių skiltelėmis.
Likusį kremą gražiai konditeriniu švirkštu išspauskite į obuolių skiltelių tarpus. Palikite kelioms valandoms šaltai. Kremui sviestą išsukite iki purumo, toliau sukant plona srovele pilkite kondensuotą pieną ir paskiausiai romą ar konjaką.
Vienodo dydžio obuolius nulupkite, išėmus sėklalizdžius, supjaustykite vienodomis skiltelėmis ir 2-3 min. pakaitinkite cukraus sirupe (0,5 kg cukraus, 300 g vandens).
Gražesnes skilteles palikite viršutiniam torto sluoksniui. Be to, torto viršų galima puošti kapotais riešutais ar kitais vaisiais. Vietoj kondensuoto pieno galima vartoti tokį pat kiekį kondensuoto pieno su kava.