1 kg zefyro.
K r e m u i:
500 g sviesto,
dėžutė kondensuoto pieno su cukrumi,
citrina,
3 tryniai,
3 šaukštai cukraus,
riešutų,
džiovintų slyvų.
GAMINIMAS:
Torto formą išklokite pergamentiniu popieriumi. Zefyrus perpjaukite horizontaliai pusiau ir kauburėliu į viršų sudėliokite formoje. Paruoškite kremą: sviestą gerai išsukite iki baltos purios masės, toliau sukant po truputį supilkite kondensuotą pieną.
Citriną nuplikykite, sutarkuokite su visa žievele ir sudėkite į kremą, dėkite smulkintus riešutus, cukatus, juostelėmis pjaustytas slyvas. Slyvas prieš tai 5-7 min. reikia virti truputį pasaldyntame vandenyje, uždengus dar palaikykite apie 20 min., paskui išgriebkite, nuvarvinkite vandenį, išinkite kauliukus ir minkštimą supjaustykite juostelėmis.
Atšaldykite. Pusę kremo užtepkite ant sudėto formoje zefyro, tada į kremą sudėkite likusį zefyrą kauburėliais žemyn, kad paviršius būtų kuo lygesnis. Viršų aptepkite likusiu kremu, puoškite 3-5 gabalėliais zefyro, riešutais ir slyvomis.