Obuolių zefyro tortas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Obuolių zefyro tortas


INGREDIENTAI:

1 kg zefyro.

K r e m u i:
500 g sviesto,
dėžutė kondensuoto pieno su cukrumi,
citrina,
3 tryniai,
3 šaukštai cukraus,
riešutų,
džiovintų slyvų.


GAMINIMAS:

Torto formą išklokite pergamentiniu popieriumi. Zefyrus perpjaukite horizontaliai pusiau ir kauburėliu į viršų sudėliokite formoje. Paruoškite kremą: sviestą gerai išsukite iki baltos purios masės, toliau sukant po truputį supilkite kondensuotą pieną.

Citriną nuplikykite, sutarkuokite su visa žievele ir sudėkite į kremą, dėkite smulkintus riešutus, cukatus, juostelėmis pjaustytas slyvas. Slyvas prieš tai 5-7 min. reikia virti truputį pasaldyntame vandenyje, uždengus dar palaikykite apie 20 min., paskui išgriebkite, nuvarvinkite vandenį, išinkite kauliukus ir minkštimą supjaustykite juostelėmis.

Atšaldykite. Pusę kremo užtepkite ant sudėto formoje zefyro, tada į kremą sudėkite likusį zefyrą kauburėliais žemyn, kad paviršius būtų kuo lygesnis. Viršų aptepkite likusiu kremu, puoškite 3-5 gabalėliais zefyro, riešutais ir slyvomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668