250 g miltų,
100 g sviesto,
kiaušinis,
60 g cukraus,
druskos,
vanilinio cukraus.
V a r š k ė s k r e m u i:
2 saldūs varškės sūreliai,
2 kiaušiniai,
10 g želatinos,
citrinos sulčių,
obuolių papuošimui.
GAMINIMAS:
Paruoškite trapią tešlą: ant lentos nusijokite miltus, dėkite mažais gabalėliais sviestą ir peiliu kapokite, kol kiekvienas mažiausias sviesto gabalėlis aplips miltais, po to įmuškite kiaušinį, sudėkite kitus priedus, greitai šaltomis rankomis užminkykite tešlą ir pusvalandžiui padėkite šaltai.
Iš tešlos iškočiokite lakštą, apvalia formele išspauskite vienodus nedidelius skridinėlius, iš likusios tešlos susukite plonas "virvutes" ir jomis apkraštuokite skridinėlius. Tešlą subadykite šakute ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, kol pagels.
Atvėsusius kepinėlius pripildykite varškės kremo, apdėliokite obuolių skiltelėmis ir gerai atšaldykite. Varškės kremui sūrelius išsukite su kiaušinių tryniais, įpilkite citrinos sulčių, išbrinkintos želatinos ir gerai išmaišykite. Iki purumo išplakite kiaušinių baltymus, sudėkite į paruoštą varškės masę ir lengvai išmaišykite.
Obuolių tortelius galima dar paruošti taip: obuolius nulupkite ir, išėmus sėklalizdžius, į tuštumas pridėkite kapotų riešutų, migdolų, razinų. Taip paruoštus obuolius sudėkite į stiklinį apkepo indą, užpilkite vynu ir truputį patroškinkite. Atšaldytus dėkite ant iškeptų trapios tešlos skridinėlių, puoškite vyšniomis, slyvomis ir plakta grietinėle.