200 g miltų,
100 g margarino,
50 g cukraus,
kiaušinis,
truputis druskos,
tarkuotos citrinos žievelės,
1 kg obuolių,
pakelis žemuogių ar vyšnių želė.
GAMINIMAS:
Į pabertus miltus sudėkite mažais gabalėliais supjaustytą margariną, berkite cukrų, druską, supilkite išplaktą kiaušinį ir užminkykite tešlą. Iš jos iškočiokite lakštą ir išklokite apvalios torto formos dugną taip, kad 2-3 cm aukščio kraštai užsilenktų aukštyn.
Kepkite apie 20 min. Lakštą atvėsinkite, išimkite iš formos ir padėkite ant padėklo. Ant jo dėkite cukraus sirupe apvirtų obuolių skilteles ar obuolius iš kompoto bei kitus vaisius, apibarstykite kapotais riešutais ir šakute apdėliokite pradedančiais stingti drebučiais (kaip juos paruošti, parašyta ant želė pakelio). Galima puošti plakta grietinėle.