300 g sviesto arba margarino,
3 kiaušiniai,
300 g cukraus,
300 g grietinės,
300-400 g miltų,
0,5 kg šviežių ar iš kompoto obuolių,
pusė šaukštelio sodos.
GAMINIMAS:
Sviestą su kiaušiniais ir 100 g cukraus gerai ištrinkite, supilkite grietinę (joje išmaišykite sodą), suberkite miltus. Grietinės tirštumo tešlą sudėkite į paruoštą formą ir kepkite.
Nuluptas vienodo dydžio obuolių skilteles apvirkite (3 min.) saldžiame vandenyje, išgriebkite ir leiskite nuvarvėti. Baltymus išplakite iki standumo ir toliau plakant po truputį suberkite likusį cukrų.
Iškepusį torto pagrindą ataušinkite, apdėkite nusausintomis obuolių skiltelėmis, o viršų-išplaktais baltymais. Torto paviršių sušiauškite šakute ir vėl 2-3 min. kepkite karštai, toliau vidutinio karštumo orkaitėje, kol baltymai išdžius (30-60 min.). Vietoj obuolių skiltelių torto pagrindą galima aptepti 1 cm storio obuolių marmeladu, obuoliene ar uogiene ir apdėti išplaktais baltymais.