1 kg obuolių,
150 g miltų,
150 g duonos giros,
šaukštas aliejaus,
2 kiaušinių baltymai,
50 g cukraus,
100 g riebalų kepimui,
50 g miltinio cukraus,
truputis cinamono,
citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Miltus su gira, įbėrus druskos, išplakite iki vientisos masės ir palikite šiltai apie 30 min. Tada į tešlą supilkite aliejų ir sudėkite gerai išplaktus baltymus. Viską išmaišykite Obuolius nulupkite (išimkite sėklalizdžius), supjaustykite storais griežinėliais, apšlakstykite citrinos sultimis ir apibarstykite cukrumi.
Po 15 min. obuolių griežinėlius po vieną panardinkite į paruoštą tešlą ir išėmus kepkite karštuose riebaluose, kol gražiai pagels. Iškepusius apibarstykite miltiniu cukrumi. Paduokite karštus arba šaltus.