8-10 obuolių (gražių, vienodo dydžio),
250 g miltų,
250 g sviesto ar margarino,
10 g romo,
150 g vandens,
truputis druskos,
100 g riešutų,
100 g miltinio cukraus.
GAMINIMAS:
Miltus berkite ant lentos, dėkite nedideliais gabalėliais riebalus ir peiliu kapokite, kol mažiausia riebalų dalelė bus aplipusi miltais. Sudėkite visus likusius priedus ir greit šaltomis rankomis užminkykite tešlą. Palikite šaltai 1-2 val. (šią tešlą geriausia gaminti šaltoje patalpoje).
Po to iš tešlos iškočiokite 4 mm storio lakštą ir supjaustykite kvadratais pagal obuolių dydį. Ant kiekvieno kvadrato uždėkite po nuluptą, be sėklalizdžio obuolį. Obuolių tuštumas pripildykite kapotų riešutų, pašlakstytų romu. Kvadratų kampus sudėkite virš obuolio ir prispausti apvaliu tešlos skritulėliu.
Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 20-25 min. Dar karštus kepinėlius apsijokite miltiniu cukrumi. Paduoti į stalą galima tiek karštus, tiek ir šaltus.
Į mažesnį tešlos kvadratą galima dėti tik obuolio skiltelę ir kampu jį užlenkti, patepti plaktu kiaušiniu ir iškepti. Bus trikampio formos kepinėliai.